dimecres, d’agost 26, 2009

L'home que no va saber respondre la pregunta "per què vol ser president?"

.
JFK, el mite. Bobby, el millor. Ted, allò que podria haver estat però que mai no va arribar a ser. Ha mort l'últim dels germans Kennedy que van viure des de primera línia uns anys polítics apassionants.
.

.
Fa poc, durant la campanya d'Obama, ja vaig apuntar des d'aquest racó de xarxa com, malgrat tot, el cognom Kennedy seguia essent sinònim de baraka en política. Ted n'era el marmessor, i junt amb Caroline van donar un impuls crucial a Obama.
.
I l'amic Barack va arribar a president, i va començar a néixer el mite del Kennedy del segle XXI. Teddy, descansa en pau. Hi ha relleu.
.
Molts tenen clar que no va arribar a ser president per l'accident de cotxe que va patir i que va provocar la mort de la seva secretària. Ell va sortir-ne viu, però no va avisar de l'accident fins passat un dia. Tots ens imaginem per què, oi? Igual com van fer-ho l'opinió pública i la publicada a Nord-Amèrica, així que de res no van servir les seves excuses posteriors.
.
Amb tot, des del punt de vista de la comunicació política, una errada de Teddy va ser segurament molt més flagrant. Va dubtar. Va dubtar moooolt en respondre a la pregunta "Per què vol ser president?", en una entrevista que va concedir mentre pugnava l'any 1980 amb Jimmy Carter per la nominació demòcrata. Des d'aquell dia, no hi ha candidatura que no prepari -entre molts altres flancs- la resposta que sempre ha de tenir ben pensada un candidat: Per què vol ser president? El moment:
.

2 comentaris:

Marc ha dit...

bon post. Si senyor.
Tot i que el post "esportiu" tb mola.

TONI AIRA ha dit...

té més mèrit sobreviure a una cua inhumana, a les 3 de la matinada, per fer visita al machu pichu! ;D