divendres, de juny 06, 2008

40 anys després, el llegat de RFK segueix viu

Avui, 40 anys després de la mort de Bobby Kennedy, La Cortina de fum no podia deixar de fer-li un homenatge en forma de post. Perquè ell va ser el millor dels Kennedy. Perquè ell va ser una de les grans inspiracions del seu germà. Perquè el seu carisma i la seva passió per la política segueixen vius. I perquè a més aquests dies, Barack Obama ha demostrat que qui beu del seu llegat polític encara té molt a guanyar als EUA, i de retruc a la resta del món.
.
Ens ho han demostrat els demòcrates nord-americans. Pot un jove de 26 anys canviar la política? Yes, he can. Així ho han fet John Favreau i Adam Frankel de la mà dels seus discursos. Perquè ells, inspirats en les paraules de John Fitzgerald Kennedy (i del seu germà Robert Francis Kennedy -RFK-), són en gran part els artífexs de l’efecte Obama. Perquè Frankel beu de la font que feia brollar èpica en els discursos dels germans Kennedy: Ted Sorensen. I per molt que Hillary Clinton volgués combatre l’esperit del Yes, we can amb promeses d’eficàcia i d’experiència contrastada, sabia que tenia poc a fer davant de l'èpica i del lirisme combatiu dels discursos d'Obama.
.
Aquest és un petit i modest homenatge a Bobby Kennedy, avui que fa quaranta anys que el van assassinar. Un record per mirar de fer palès què, malgrat el pas dels anys, part del seu llegat polític segueix viu.