dilluns, de gener 24, 2011

Alerta amb Moragas i la seva "People"

Ja sabem que el meu ministeri és l'ornitologia dels spin doctors. El coneixement d'aquesta espècie de la fauna política. I el cas és que el seu creixement demogràfic és òptim, arreu, però molt especialment en el nostre entorn, on fins fa pocs anys la professionalització de la concepció comunicativa i estratègica de la cosa política lluïa per la seva absència. Però allò va passar. No arribem al nivell dels americans ni dels britànics (i potser ni falta que fa perquè el nostre ecosistema polític i social és un altre de diferent) però ens hi anem anivellant en molts aspectes.

Avui m'ha fet gràcia l'espai "La Mirilla" de La Vanguardia. Aquest món va guanyant espai als mèdia, senyal que tots plegats anem prenent més consciència de la seva influència. Diu això, el bitllet d'avui:


Camino de la Moncloa

Rajoy se levanta muy temprano por la mañana, se calza unos pantalones cómodos, unas zapatillas de deporte, y sale a andar, una hora. Paso firme y decidid
o y velocidad casi de AVE. El PP quiso aprovechar esta dedicación deportiva del presidente popular para hacer una metáfora de cómo Mariano Rajoy afronta el camino hacia la Moncloa. La imagen del líder popular caminando a ese paso firme se plasmó en un vídeo proyectado ayer en la convención de los populares de Sevilla, y que Rajoy siguió desde detrás del escenario.
¿La razón?, transmitir que el camino sigue. Por eso, tras el vídeo, Rajoy apareció por un lateral del escenario caminando con el mismo paso firme y rápido hasta el estrado, donde ya le habían colocado su discurso, escrito, en contra de lo habitual, pues suele guiarse en sus intervenciones por un guión. Ayer todo estaba medido, y lo que tenía que hacer Rajoy, seguir, parar, esperar aplausos, se lo indicaba desde enfrente su jefe de gabinete, Jorge Moragas.


Fa temps que el segueixo, i no només per les seves intervencions a El Intermedio. Cal parar atenció d'aquest català, spin i ombra de Rajoy. Però no només d'ell, sinó també cal tenir present el perfil i el paper de dos dels seus homes de confiança a Gènova 13. Apunt dels tres:

Jorge Moragas

Coordinador de Presidència i Relacions Internacionals del PP.

Director del Gabinet del Secretari General de la Presidència del Govern (1998-2002). Secretari Executiu de Relacions Internacionals del PP (2002-2008). Actualment, coordinador de Presidència i de Relacions Internacionals del PP a la vegada que diputat per Barcelona. També és Patró de la Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales (FAES).


Els dos més destacats Moragas’ People:

Alfonso Senillosa

Fitxat fa dos anys per Moragas. Nebot el mític polític català Antonio de Senillosa. I dic mític perquè sempre que el veia a la TV3 dels vuitanta era un festival.

Expert en noves tecnologies, ja ha col·laborat amb el PP en les últimes eleccions i té com a missió la modernització de l'estructura del PP, amb la incorporació de mesures de gestió d'empresa privada al partit. El paper de Senillosa es va deixar notar en la campanya de les europees, amb les comunicacions via SMS i l'aprofundiment en la fase 2.0 d'Internet aplicada a la comunicació política.


Víctor Calvo-Sotelo

També aterrat a l'equip de Moragas fa dos anys. Fill de Leopoldo Calvo-Sotelo i expresident de Correos. En el parèntesi entre 2001 i 2003 va ser president de Quiero Televisión i vicepresident de la Fundación AUNA. Discret i amb capacitat de treball contrastada, també és valuós a l'equip pels seus contactes internacionals. La seva funció oficial al gabinet de Presidència del PP és la d'enllaç amb Grup Parlamentari Popular.

Alerta amb aquests tres noms. Si el PP accedeix a la Moncloa aquest any o el vinent, tenen molts punts de ser peces clau de la West Wing de l'indret. Futura Ala Oeste de Moncloa?