dijous, de març 18, 2010

"Patapum p'arriba!"

Ho tenia bastant claret, però ara m’hi refermo. A la Mònica Terribas la van fer directora de TV3 per la via Javier Clemente, gran teòric i pràctic del “patada, patum, p’arriba!”. És a dir, que aquesta gran periodista i millor entrevistadora tenia mèrits de sobra per assumir la responsabilitat de dirigir la nostra tele pública, però que les intencions dels polítics en el poder també han quedat clares, un cop més, ara arrel de l’entrevista al president Montilla que li va fer la Terribas dilluns passat. Les reaccions en contra que ha desencadenat el suposat “interrogatori” de Terribas n’és la prova definitiva. I n’hi ha per llogar-hi cadires.

Mònica Terribas és dels pocs entrevistadors de primera que en aquest país repregunta. Fa una cosa tan senzilla (i tan difícil alhora, es veu) com la següent cadena:

- Terribas: “Vostè farà tal cosa?”
- Polític: “El cas és que avui fa bon dia”
- Terribas: “Sí, però... vostè farà tal cosa?”

I així fins que o el polític contesti o quedi flagrantment explícit que no li dóna la gana de respondre la pregunta. Això, un cop més, després de massa temps, va tornar-ho a fer dilluns passat. Perquè ja fa massa temps que es van carregar La Nit al Dia i potser alguns se n’havien oblidat, però el cas és que aquest és l’estil d’entrevista que fa Mònica Terribas. Entrevista de veritat, no massatge, no catifa amb forma de periodista, no cosa llepa, no genuflexió amb el poderós (...)
.
(Per llegir l'article complet i fer-hi comentaris, cliqueu aquí)
.

1 comentari:

Martí Bou ha dit...

Sr. Aira, s'ha deixat el del districte de Nou Barris i jefe del taxi, que ha dit al seu feisbuc que era una "mal follada"...

al loro...

aplaudiments a l'article