dissabte, d’octubre 03, 2009

L'independentisme generós de Reagrupament


Aquí no hi ha cap de setmana que valgui. Dissabte i fent feina. Primer a can El Suplement, amb els Moments Aira que aquí trobareu (a partir del minut 10). I després de cap al Palau de Congressos, on la gent de Reagrupament ha tingut la generositat de convidar gent del món de la cultura i del periodisme. El fura del Xavier Rius n'ha fet peça al més pur estil seu. Però allà hi havia molta altra gent. Una gentada, vaja. I s'hi palpava il·lusió. Un punt no gens anecdòtic tal i com estan els temps en política.
.
Cares amb qui hem compartit estona: Salvador Cardús, Joan B Culla, Salvador Sostres, Francesc Canosa, Vicent Sanchis, Quim Torra, Miquel Calçada, Melcior Comas... i molts altres. Hem pogut creuar unes impressions amb el doctor Carretero i amb Emili Valdero. La cosa bullia... i a aquestes hores encara bull, com podeu seguir online.
.
Cardús -així li ho he dit- ha estat el més "mitinero". Jordi Comas, Valdero i Carretero és obvi que han despertat aplaudiments i han deixat bona sensació. Ara! Cardús ha estat especialment brillant a l'hora de clavar titulars com el de "fins i tot Montilla sap que allò que ens convé és la independència... però és cosa de Reagrupament dur-nos-la". Això i el reframe (com bé m'ha apuntat l'amic Argemí) del que ha anomenat "independentisme generós". Bones píndoles.
.
Rcat apunta maneres. No és d'estranyar, per exemple, que a can ERC corrin a fer-se fotos de contraprogramació amb en Laporta (com servidor va avançar ahir humilment en aquest blog). No és estrany, doncs, això... ni tampoc que les fortes pressions (reeixides) que alguns han fet per evitar una foto que podria haver estat molt bona (atenció, que en aquest punt no em referia ahir a la del Laporta)... i que com a mínim de moment haurà d'esperar. Ara! Els reagrupats no esperen ningú. Ja han començat a fer via amb el turbo posat. Estarem a l’aguait, de fet com haurien de fer-ho CiU i ERC, per exemple als objectius de Reagrupament:


3 comentaris:

Fènix ha dit...

Ets un currela! Per cert, flipa-la amb les xifres de Reagrupament, no? ;)

Higini Herrero ha dit...

Creus que el Laporta formarà una plataforma pròpia, s'unirà a Reagrupament o a un dels partits actuals? Reagrupament -i si és el cas, també Laporta- recollirà els vots descontents o aprimarà ERC i CiU?

TONI AIRA ha dit...

el gran treballador... el fotògraf voluntari... no, amic Fènix...?

i en qunat a les preguntes del gran Higini... seria molt mític tenir resposta a totes aquestes preguntes... però no és el cas. a la primera jo li afegiria una tercera opció: una cosa nova on pogués integrar-se reagrupament, o viceversa. i a la segona pregunta jo diria que segurament passaran ambdues coses. ara caldrà anar calibrant en quina mesura rcat farà una i altra cosa: recollir els descontents/abstencionistes, i xuclar vot a ciu i erc.