dimarts, d’octubre 06, 2009

De la dreta-dreta al "sentit comú"



Què lluny que queden els temps en què Juan Echavarría (sí, l'antic sogre de Joan Laporta) feia campanya amb eslògans del tipus "La izquierda no hace una a derechas" o "Tu mano derecha en el Parlamento". Eren temps de la Solidaritat Catalana del 1980, antecedent d'Alianza Popular, que a la vegada va ser l'antecedent de l'actual PP.
.
Amb AP, primer van provar (1984) amb un empresari independent: Eduard Bueno. I l'eslògan (atenció) va ser: "El voto Bueno para Catalunya". Boníssim. També queden lluny aquells temps... i aquells jocs de paraules... per sort.
.
Amb Josep Piqué va arribar Francesc Vendrell a les campanyes del PP, i van tirar de centre (dreta ja no, anatema) i de "sentit comú"... vaja, com la CiU que presentava Duran al Congrés en 2004... però dos anys després.
.
Avui hem tingut en Vendrell a El Matí de Catalunya Ràdio, a la secció Màrqueting Polític, que per cert la setmana vinent farà descans per qüestions de pont (que ha apilonat les coses a can Fuentes... on per sort hi ha molta teca!). Aquí teniu l'àudio de la secció d'avui. Vendrell ha parlat al principi del cas Millet i de com durant el conegut com a Aznarato, el llavors líder absolut de la dreta espanyola i del govern ídem venia de tant en tant a Catalunya a prendre una mica el pols de la societat civil a través de prohoms del món de la cultura, etcètera. Sembla que, com la resta, van picar amb el tal Millet.
.