diumenge, de febrer 01, 2009

Gent Obama. Gent Mac

En el seu dia la imatge que comparava Hillary Clinton amb un clàssic PC i Obama amb un modern Mac va fer fortuna. L'estil de la campanya de l'empresa de la poma triomfava també en política. Aquí us apunto unes quantes fotos dels principals membres de l'staff d'Obama a la Casa Blanca. No em digueu que no són del tot casuals, del tot Macs.
.
Ho defenso des de fa anys, a la universitat, via llibres, als mitjans, a youtube, aquí a can blog, molt a internet i en general allà on em deixin fer-ho: la imatge en política és troncal. La forma no només complementa el fons. I en aquest sentit, un nomenament important d'aquests últims dies: Pete Souza és el nou fotògraf del president dels EUA. Una figura amb recorregut en aquest país. Un home de l’absoluta confiança del president. En aquest cas, Obama va conèixer a Souza a Kenya quan aquest va anar a cobrir el viatge que el candidat hi va fer per visitar la seva àvia paterna. Souza hi va anar per encàrrec del Chicago Tribune. Va començar a treballar oficialment per a la Casa Blanca el mateix dia de la presa de possessió d’Obama i va fer la famosa foto del president amb la seva dona Michelle amb la jaqueta del marit sobre les espatlles.
.
Aquí van uns quants nois Obama a la Mac. El de la imatge del post és Eugene Kang, de 24 anys i assistent especial del president.
.