dilluns, de gener 07, 2008

Atents al vot de Dixville Notch

“Hartsfield’s Landing és un poble de New Hampsihire de 63 habitants. A la resta de New Hampshire obren les urnes a les 08:00h, però els 42 habitants de Hartsfield’s Landing amb dret a vot ho fan a les 24.01h de la nit abans. Hartsfield’s preveu el resultat de les eleccions des de temps de William Howard Taft...”
.
(C.J. Cregg)
.
“Dos vots són importants a Hartsfield’s Landing perquè s’hi vota a les 24.01h i es fa el recompte a les 24.07h, La resta de New Hampshire tanca els col·legis a les 21.00h del dia següent. Durant 21 hores, els informatius no fan més que parlar del guanyador de Hartsfield’s...”
.
(Josh Lyman)
.
Sí, acabo de citar dos vells coneguts en un capítol de The West Wing. Demà hi ha primàries a New Hampshire, però avui a la nit ja hi haurà un bon indicador de com anirà la cosa. Però aquest indicador no serà el que acabem de citar, ja que Hartsfield’s Landing és un poble fictici que recrea dues realitats: Hart’s Location i Dixville Notch. Aquestes són les dues comunitats reals que votaven primer en les primàries de New Hampshire, la mitjanit abans que la resta s’hi posés. Hart’s Location, però, va aturar-ho en els seixanta per l'excessiva atenció mediàtica. Segons la Wikipedia, només ho va reviure puntualment l'any 1996. Així, ara es Dixville Notch qui en un dia com avui desperta major interès dels mitjans nord-americans, ja que manté la tradició. Per als malalts de la cosa i els qui no els importa dedicar-hi hores de son, estigueu atents a través del Google i dels mitjans ianquis a què vota Dixville Notch. Ja veurem si compleix la norma i som els primers en saber qui s’imposa a New Hampshire.
.
Us apunto l’article d’avui d’El Singular. Toca també una mica el tema primàries nord-americanes, free-style:
.
- Barack Laporta (El Singular, 7 de gener del 2008).
.
A l'Avui també publiquem aquest dilluns:
.
.