dimecres, de març 21, 2007

Tinc una pregunta per a vostè

El proper dimarts 27 de març començarà, en emissió simultània per TVE-1 i RNE, el programa Tengo una pregunta para usted. El primer protagonista, el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero.
.
Arriba així a la figura del president del govern de l'Estat, el torn de posar-se a prova amb el model town hall meeting, ja amb molta tradició a països com els EUA o el Regne Unit, i que aquí a Catalunya va estrenar Pasqual Maragall amb el seu Torn de preguntes al president de la Generalitat.
.
N'hi ha hagut de diferents formats, i en alguns països aquest tipus de programa ha generat i generen crítiques, però sembla que en l'era del simulacre i de l'audiovisual, els polítics tenen clar que cal transmetre una sensació de contacte directe amb el ciutadà. I aquest tipus de programes són una oportunitat de fer-ho.
.
El seguirem de prop, per veure com es mou ZP en aquest terreny ... i també per veure com ho fa Mariano Rajoy, ja que també serà protagonista d'aquest espai on 100 ciutadans "representatius del total de la població" interrogaran en programes consecutius al president del govern espanyol i al líder de l'oposició al Congrés dels Diputats. A França, el referent d'aquesta versió espanyola, Question à vous poser, ha gaudit d'audiències milionàries, fregant els 8 milions de telespectadors, en recents entrevistes a Sarkozy i Royal.
S'animarà a fer alguna cosa semblant, el president Montilla...? No estaria malament.