Ahir divendres va començar a Blanquerna un cicle de conferències especialment atractiu per a periodistes, polítics i demés elements peculiars que sentin curiositat o interès per les estratègies de comunicació política o similars.
El professor Ferran Sáez, director de l'Institut d'Estudis Polítics Blanquerna, va presentar el cicle de conferències La cuina de la Política, que comptarà amb els responsables de comunicació i publicitat de les campanyes dels diferents partits que en les darreres eleccions catalanes van obtenir representació parlamentària. Va obrir foc José Zaragoza, del PSC.
No ha estat cap de cartell i segurament no ho serà mai (tot i que never say never again), però això per a ell no és un problema. Es troba còmode en el seu registre i, com deia aquell, no hi ha res com ser conscient de les pròpies limitacions i potencialitats. Ell és un actiu en allò que fa, i té la sort que no només ell n'és conscient, sinó que Montilla també ho té present i li fa confiança. Per la seva banda, Zaragoza es troba còmode en el seu paper, s'hi mou amb una naturalitat que no deixa d'impactar i té aquella capacitat que tot spin doctor necessita: enfocar la realitat sempre des d'un punt de vista que beneficiï la pròpia formació política. Algunes perles de la seva conferència d’ahir ens en donen bona mostra:
- Va obrir amb un suposat exercici d'autocrítica: "Jo vaig perdre les eleccions catalanes". Chapeau, oi? Semblaria que anava a fer un seguit de reflexions orientades a analitzar on havia fallat... però no. A aquesta frase inicial va seguir-la la següent: "Però la política no són carreres per veure qui arriba el primer, sinó que són una eina per dotar-nos de governs". Per tant? Derivada? Regla de tres? CiU va guanyar la carrera però en realitat va perdre. A això podríem fer una pregunta: Llavors per què es fan eleccions si al cap i a la fi no interessa qui guanya, sinó qui convenç millor els potencials socis polítics?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada