dilluns, de febrer 26, 2007

Passem llista?

Només en ocasions comptades ses senyories ens honoren amb la seva presència massiva a la cambra on ens representen. De fet, les imatges del ple del Parlament o del Congrés dels Diputats sovint ens projecten una democràcia en precari, quan no directament de vergonya aliena. Els escons buits superen escandalosament els ocupats, en una mostra força gràfica de com els nostres polítics no acaben de complir com caldria amb la feina per la qual cobren.

I com que aquest mal no és només cosa nostra, als EUA ha nascut a Internet una eina per incrementar el control o el pressing que "obligui" els parlamentaris a complir amb les seves obligacions. És així com AbsentCongress.org quantifica les absències dels 100 senadors nord-americans a cada votació que té lloc a la cambra. I en breu passarà el mateix amb la Cambra de Representants.

Aquest estudi no només enumerarà les absències de cada representant, sinó que també quantificarà la despesa que això comporta per als ciutadans nord-americans. Un senador cobra 165.200 dòlars a l'any. Així, per exemple, segons els càlculs d'aquesta web, i partint de les votacions que ja es van fer durant el passat mes de gener, si un senador ha faltat a 3 votacions, deu als ciutadans dels EUA 1.059 dòlars.