dimecres, de maig 04, 2011

Secció al Confús + Obama/Osama a BTV



La notícia de la setmana, i del mes, i de l'any, i segurament més enllà, ha estat la mort d'Osama Bin Laden a mans dels militars nord-americans en una operació llampec en terra paquistanesa. Barack Obama va ordenar l'acció i la va seguir amb el seu estat major des de la Casa Blanca. Gran èxit que ha reimpulsat la valoració ciutadana del president. Ara bé! Era necessària la polèmica sobre la publicació o no de les imatges del cadàver del terrorista islamista? Segurament sí, atenent al fet que el govern nord-americà si s'hi ha pensat i finalment no oferirà material audiovisual de la cosa... serà perquè ha calculat que pot no sumar res al fet que Osama és mort, i en canvi sí sumar arguments per als qui vulguin victimitzar el terrorista o aguditzar la crítica a l'operació.

Aquest dimecres n'hem parlat al Tot és molt Confús, de Catalunya Ràdio. Aquí teniu l'àudio de can El consultori del Dr. Aira d'aquest dimecres 4 de maig de 2011. Vaig parlar de l'escenografia de la compareixença presidencial per fer l'anunci, de les fotos que han transcendit del seguiment que Obama i el seu equip van fer de l'assalt al cau d'Osama... i vaig fer un paral·lelisme amb moments Ala Oest de la Casa Blanca (West Wing)...

I també n'he parlat com a convidat en el programa Les notícies de les 10, presentat per Xavier Muixí a BTV, la tele de Barcelona. Aquí teniu el programa d'ahir complet, amb l'entrevista a servidor sobre el poder de la imatge en política, especialment aplicat a aquest cas tan d'actualitat i d'impacte.