dimarts, de gener 11, 2011

El nostre primer Congrés de Compol


Fa poc més d'un any vam fundar la SCCIEP. La Societat Catalana de Comunicació i Estratègia Polítiques. Aquest 2010 ha estat l'any de cimentar el projecte, dotar-lo d'estructura, començar a fer-lo rodar amb algunes activitats molt específiques... i ara tot plegat culminarà amb el primer gran projecte amb què la SCCIEP col·laborarà tot dotant de sentit la seva existència.

Perquè vam néixer amb l'empara del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya per posar en valor a casa nostra, a Catalunya, el paper de la comunicació política i dels seus professionals. Per ajudar a fer més visible el pes, la importància i l'espai de present i de futur que juga a casa nostra un ventall ben ampli de professionals (periodistes, publicitaris, relacions públiques, comunicadors audiovisuals, politòlegs, sociòlegs...) al voltant de la comunicació i de la política.

Vaig tenir l'honor d'esdevenir el president fundador d'aquesta gran iniciativa, i recentment el Col·legi m'ha renovat la confiança. Arriba ara un d'aquells moments clau que fa goig de viure en primera persona. I us volia convidar a fer-ho vosaltres també.

Dues sòcies de primera hora de la SCCIEP, l'Àstrid Alemany i la Maria Llorach, van començar a incubar ara ja fa uns quants mesos el Primer Congrés de Comunicació Política de Catalunya (CCPC). I com que també des del principi van entendre per a què hi és la SCCIEP, ens van demanar ajut per tirar endavant aquest ambiciós projecte. I l'han tingut. I el tenen. I el tindran. No podia ser d'altra manera. En aquesta edició i en les moltes que segur que estan per venir, de can CCPC.

La SCCIEP està treballant per aquesta fita que serà important i que us convido a tots a seguir. Animeu-vos i apunteu-vos-hi. El cartell (servidor a banda...) fa un gran goig, amb noms mítics com els de Daniel Ureña, Xavier Peytibi i Yuri Morejón entre altres.

És un pas més en el camí d'anar-nos anivellant a països com els anglosaxons, on els spin doctors, els speechwriters i companyia tenen un rol perfectament reconegut professionalment i socialment, fet que no resta ni un punt de màgia a la cosa política, sinó que n'explicita el procés de professionalització, així com també en paral·lel deixa clar als milers de professionals potencials -que de la carrera estant potser aquí a casa nostra encara en no són prou conscients- el futur laboral que se'ls obre amb la indústria de l'spinning, encara per esclatar a Catalunya.

Està bullint. Està passant. Hi estem arribant. I la SCCIEP i el CCPC en són símptomes destacats. Hi ha espai. Hi ha mercat. Hi ha clientela, i cada vegada més oferta de qualitat. I aquí que hi som per incentivar-ho, per fer-ne pedagogia i per donar impuls a tots aquells que s'hi vulguin sumar.

Ens veiem al CCPC el 27 i 28 de gener... i a can SCCIEP la resta de l'any? ;)


2 comentaris:

Núria Escalona ha dit...

Enhorabona!! Pinta genial!

Lourdes Foix ha dit...

La presentació enganxa, molt engrescadora! Es fa notar que el personal esteu posats en el tema. Felicitats a tots!