dissabte, de gener 22, 2011

De professió, 'florero'

Hi ha un virus que recorre terres catalanes i d'altres de ben veïnes. Les sobrevola i s'hi va instal·lant. Prové d'un indret forà. De fet, és molt nord-americà però es contagia arreu. I es manifesta amb una patologia específica: la del vicepresident florero.

En política en tenim molts exemples. Als Estats Units, la majoria dels titulars de la cartera, del primer fins a l'actual Joe Biden. Aquí Josep-Lluís Carod-Rovira n'ha estat paradigma. I veurem si Joana Ortega s'hi suma.

A les Espanyes ja em diran per exemple què hi pinta aquest prejubilat d'or que és Manuel Chaves. I en un altre ordre de coses, també polítiques, parin compte com en els programes de sàtira estil Crackòvia fan escarni de la irrellevància del vicepresident primer del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu.

Doncs bé, des d'ahir ja tenim un nou cas detectat d'afectat per aquesta patologia de caire ornamental. Eugeni Gay ja és el nou vicepresident del Tribunal Constitucional espanyol. Diuen que hem d'estar-ne contents. Que el Constitucional, amb el català Gay de segon i amb el “progressista” Pascual Sala de nou president, ara serà tota una altra cosa. Reflexió: la condició de català de l'un i la suposada condició de progressista de l'altre, en què van ajudar en la sentència sobre l'Estatut? En el camí de fer-la mínimament digna, potser entre poc i gens? El resultat hi apunta.

Però Gay ja és vicepresident (...)

(Per llegir l'article complet de servidor aquest dissabte a can Avui, i per fer-hi comentaris, cliqueu aquí)

6 comentaris:

Nicolás Tomás Lanchon ha dit...

Si més no esperem que serveixi d'alguna cosa... Però tens raó, aquest tipus de despeses, a dia d'avui, no són gens necessàries.

TONI AIRA ha dit...

totalment d'acord. sempre parlant de la tipologia "florero" de vicepresident, clar. que dels executius i útils i no simplement ornamentals també n'hi ha... ;)

Salvador ha dit...

A Dick Cheney, vicepresident de Bush, se'l pot tractar de tot excepte de 'florero'.

TONI AIRA ha dit...

evident. de fet, si llegeixes el meu comentari anterior i si llegeixes també amb atenció el meu text, veuràs clar que jo no faig esmena a la totalitat dels vicepresidents del món mundial, sinó única i exclusivament de la tipologia "florero" (l'ornamental), on hi fico només alguns noms com el de gay.

Nicolás Tomás Lanchon ha dit...

Sí, feia referència a aquest tipus de vicepresidència. El cas de Joana Ortega s'ha de veure. Segons explica ella mateix és una conselleria amb rang de vicepresidència, ja que, evidentment, és una de les conselleries més importants d'aquest Govern. El temps (i Déu) ho dirà tot.

Nicolás Tomás Lanchon ha dit...

(al contrari de la vicepresidència d'en Carod)