dimecres, de novembre 17, 2010

Subliminars i culpables


Us heu fixa't en l'espot del PSC que té com a protagonista un noi que fa de missatger de dia i que estudia de nit? "Hi ha alguna cosa de Montilla en tots nosaltres". Això diu la frase final. I la idea, clar, és recordar allò que el relat de Montilla ens explica: que de jove treballava de dia i estudiava de nit. El somni català (rotllo l'americà). Un home fet a sí mateix a base d'esforç i tenacitat. I el seu adversari??? Res! Un nen de papa! O això diu el vídeo. Subliminarment.



Hi ha un moment que mentre el nano va en moto per ciutat, la seva veu en off diu: "És clar que hi ha gent que ha nascut amb un pa sota el braç..."... i pam!: a la parada de bus per on passa el nano, megafoto d'Artur Mas (la que hi tenia al Facebook fins fa no gaire). Gran tècnica spindoctoral subliminar, eh? Au, la relació d'idees que volia fer el PSC amb l'anunci ja la tenim servida. Qui se n'hagi adonat, bé. Qui no, a veure si ni que sigui subconscientment...

Ara! Parlant de consciència (i jo de coses polítiques i marquetinianes en tinc força), us apunto el vídeo viral que ha fet córrer CiU. És paròdia d'un Telenotícies. El del 29-N, dia després de les eleccions, i vol alertar els qui volen que guanyi CiU (o els qui no volen que guanyi el tripartit) perquè no es confiïn. Mireu-lo... i després mireu l'altre vídeo que us poso tot seguit (i que correspon a la campanya d'Obama). La inspiració és més que evident, gairebé frame a frame. L'amic americà sempre present.






En tots dos virals sóc culpable d'una victòria (Montilla en un cas, McCain en l'altre). I tu també, si et fan arribar el vídeo. D'aquí la gràcia del viral. La personalització.

Avui n'he parlat a can El consultori del Dr. Aira d'aquest dimecres 17 de novembre de 2010, al Tot és molt confús.