dimarts, d’agost 24, 2010

Que n'aprenguin! (dels grans spins)

La campanya oficial d'acosta. Ja la tenim aquí, com l'inici de curs. El crescendo de la propaganda ens ho anuncia. Avui, amb la notícia (d'aquí que s'hagi fet la campanya, precisament per ser protagonista als mitjans) d'una nova iniciativa propagadora de les bondats del tripartit. Ve de la mà del PSC, clar. L'estil Collboni, en diuen, tot i que de fet en aquest àmbit el PSC tradicionalment ha tingut sempre la mà trencada. L'spin de l'altre gran partit, David Madí, ja ha sortit a mossegar. El que deia: la campanya ja bull a tota màquina.
.
Els spin doctors no fan vacances. Ja ho vaig escriure en el seu dia. Ara encara diria més: els spin doctors mai no es jubilen. Sempre disposats a donar guerra.
.
Aquí us apunto dues novetats editorials d'aquest estiu. Les acabo de demanar via Amazon. Són dos dels grans spins d'ahir i de sempre. Dos dels protagonistes del meu llibre sobre aquesta fauna: Peter Mandelson i Karl Rove.
.
Del llibre de Rove en vaig tenir notícia via Direct Message del seu twitter. Del segon, via premsa recuperada en tornar de la desconnexió estiuenca. No us els perdéssiu pas. El de Mandelson perquè reparteix a tort i a dret (Blair, Brown...) i perquè ell, el gran arquitecte del New Labour, és qui abans que ningú altre s'ha atrevit a donar-lo públicament per mort. Explica l'ombra del poder britànic de les dues últimes dècades i més enllà. Pocs com The Lord of Darkness coneixen aquest hàbitat. Imperdible: The Third Man. Life at the heart of New Labour.
.
I després tenim "el cervell de George W. Bush", que per fi s'ha decidit a passar comptes via llibre. En el capítol dedicat a ell en el meu volum dels spins, hi apuntava "El seu llibre autointerpretant-se: previst per a l'inici de 2009". S'ha fet de pregar però ja el tenim aquí, provocador, com ell. No en sap d'altra: Courage and Consequence: My Life as a Conservative in the Fight.
.
Bona lectura! Sobretot per als nostres spins ara que ja tenim les eleccions catalanes aquí.
.