dijous, d’abril 01, 2010

Polítics okupes

Partit polítics i okupes. Okupes i partits polítics. Curiosa associació d’idees. L’última enquesta del CIS, publicada ahir, n’aportava el link. I és que un col•lectiu en general mal vist com l’és el dels okupes és el pitjor valorat d’entre els proposats per l’enquesta, seguit de molt a prop pels partits polítics. El senyor Bachs, el meu veí de replà, que fa vuitanta anys que viu a la mateixa finca (tants com ell en té) em va ser directe quan ahir vaig demanar-li què en pensava, de l’enquesta: “Els okupes? Uns vividor, ho sap tothom”. Segons el CIS els ciutadans de l’Estat espanyol els puntuen amb un 2,45 sobre 10. Ara! Als partits polítics els puntuem no gaire enllà, amb un 2,87. “Aquests? Uns altres vividors”, va reblar l’octogenària veu de l’experiència amb qui comparteixo pati de llums.

En un brillantíssim assaig sobre la relació entre el president Nicolas Sarkozy i el seu primer ministre, François Fillon, la reportera Alix Bouilhaguet els descriu com “dos homes que s’uneixen però que gairebé no s’assemblen en res”. Ahir em venia al cap aquesta frase en llegir l’enquesta del CIS. Partits i okupes, en la ment dels ciutadans, són exactament el contrari que Sarko i Fillon: no van units però molts ciutadans els trobarien més punts en comú del que ens pensem. I el cas és que l’actualitat política hi acompanya. Dóna arguments per creure-hi. El tripartit, més concretament (...)
.
(Per llegir l'article complet i fer-hi comentaris, cliqueu aquí)
.

1 comentari:

Martí Bou ha dit...

Dom Aira, lamento dir-li que el crit okupa no és "no ens mouran" (això és el que cantava en Saura amb vint anys...).

Malauradament, si els okupes són com els polítics, el que diran és "un desalojo, otra okupación!" (i els coros fan "un error, un error").

Mort als perroflautas piesnegros. Penjem-los de la plaça pública de les cordes que els surten del cap.

Apali, salut i pijos!

;o)