dijous, de gener 07, 2010

Laporta els ha destapat

Recordo molt clarament una imatge d’un àlbum del Barça de Cruyff (com ara diuen que el de les Sis Copes és el d’en Guardiola...). Hi sortia Josep Lluís Núñez amb la Copa d’Europa de Wembley. Sota el seu posat, un peu de foto: “El president triomfant”. Doncs bé, en Laporta ja és triomfant, no sis sinó unes quantes vegades més. I ara es proposa anar i triomfar també en l’arena política. Però cal aconsellar-li que comenci a marcar-se objectius ambiciosos perquè el primer triomf ja l’ha aconseguit a l’estil Helenio Herrera, sense baixar de l’autocar. Joan Laporta ja ha triomfat perquè, sense ser-hi, tothom en parla. I sobretot, perquè tothom el critica. Diana.

Té més de mig camí traçat, i gairebé tres quarts si hi sumem que el coneixen arreu del país, i no només de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, sinó també de La Mina a Sant Gervasi, i de Sants al Poblenou. Ha estat del tot reveladora (còmica en algun cas), la reacció dels partits catalans a una entrevista on bàsicament Laporta hi ha dit el mateix que va deixant anar de fa mesos (potser anys). Com s’han destapat els partits catalans?:

CiU, desorientada. Primer fa que hi reaccioni el bo d’en Josep Rull. No volien posar-hi un primera espasa, però van haver d’acabar fent-ho amb l’Oriol Pujol. Això sí, tots dos com fent-se els desmenjats. No mosseguen però miren de treure importància al factor Laporta. Bon intent. O no. De fet, no. Perquè queda massa palès que no acaben de veure clar si Laporta els ajudarà a aconseguir el que fa anys que persegueixen sense èxit, o si els deixarà a les portes de la terra promesa ara que ja la veien a tocar. (...)
.
(Per llegit l'article complet i fer-hi comentaris, cliqueu aquí)
.