dissabte, de gener 09, 2010

La tercera anestèsia

.
Avui a can El Suplement també hem parlat de ZP (i potser que ens els seus europeus propers sis mesos ens en fartarem, en general). Aquí en teniu l'àudio.
.
L'article d'avui a Diàleg de can Avui, hem publicat aquest article:
.
La tercera anestèsia
.
Li ho confessava el periodista de la SER José Ramón de la Morena a un alumne de Blanquerna, en una entrevista universitària: "Guanyar l'Eurocopa va implicar que la gent s'anestesiés contra la crisi. Ens va unir a tots junts amb una mateixa bandera, sense complexos". Però l'Eurocopa va passar, la crisi va continuar, va anar a pitjor, i alguns dels qui havien sortit al carrer a celebrar com bojos aquella victòria de la selecció espanyola potser poc després eren allà mateix, al carrer, però per uns altres motius, sense feina.

Va ser una pròrroga més, una anestèsia més i ben inoculada, de les que aconsegueix el doctor Defender la Alegría, també conegut com a ZP, que per cert va fer servir aquest eslògan en les eleccions espanyoles del 2008, quan ja se sabia que venia una crisi econòmica traumàtica. I la tàctica va quallar. Va sortir-se amb la seva, una vegada més amb missatges buits, amb l'ajut inestimable dels mitjans progres embolicats en la rojigualda i amb la recepta del més Espanya, això sí, "en positivo". Va aconseguir anestesiar bona part de la ciutadania espanyola, a banda dels molts catalans que li van donar 25 diputats. (...)

(Per llegir el text complet, cliqueu aquí)