dimarts, de juliol 07, 2009

Laporta i els seus spin doctors

.
M'ho recordava la setmana passada una companya de facultat. Tal dia com ahir, ara fa un any, La Vanguardia obria la seva portada del suplement d'esports amb aquesta imatge: la del president del FC Barcelona, Joan Laporta, creuant el núvol de periodistes que l'envoltaven durant la jornada de votació de la moció de censura que li van plantar. Junt amb ell (cliqueu la imatge per veure-la en detall), a banda i banda del president, els seus dos principals spin doctors del moment. Ramon Pujol (amb barba), cap de Relacions Institucionals i Protocol del Barça, i Jordi Badia, llavors cap de Comunicació del club i cap del Gabinet de Presidència. L'un, el coordinador de bona part del discurs i de l'escenografia del poder que acompanya el president. L'altre, el responsable de l'estratègia (especialment de la comunicativa) just fins aquells dies d'ara fa un any clavat. Poc després Badia va saltar... com alguns directius. I Joan Oliver va desembarcar al club com a director general corporatiu, però sobretot com el gran estrateg que fins a dia d'avui assessora el president, porta amb porta amb el seu despatx a l'àrea de presidència, al Palau de Gel de can Barça.
.
Laporta no va creuar aquell núvol de periodistes ni amb el seu vice-president i amic Alfons Godall. Ni amb qui llavors era el degà dels directius i vice-president primer, Albert Vicens. Ni amb Soriano, ni amb Ingla... Ni amb cap altre directiu. Ho va fer amb els seus dos principals spins. Certament curiós.
.
PD: un any després... què absurd que sona el titular, oi?

2 comentaris:

Josep A. ha dit...

A mi no em sorprèn. En Laporta es va agafar a la cadira com va poder, li va anar d'un pèl. Els resultats esportius han tapat els seus errors. Perquè el gruix de la seva Junta, els que treballaven més va optar per dimitir aleshores?

Tant de bò les eleccions de l'any que ve forcin a tots els que s'hi presentin a treballar molt pel Club.

TONI AIRA ha dit...

al club no només hi treballaven els que van marxar, josep a. seria injustíssim defensar això. el mateix president ha treballat i treballa el que no està escrit pel club. i que els èxits esportius "han tapat" els seus errors?? jo diria que els seus encerts han provocat els èxits esportius. ara ningú no s'enrecorda però a "sant pep", a qui ara tothom idolatra, el va posar joan laporta (agafant-lo del filial) quan columnistes importants d'el mundo deportivo o de la vanguardia (per posar només dos exemples) el van titllar de "becari" o "d'entrenador en pràctiques". llavors criticaven laporta per aquella decisió els mateixos que ara utilitzen en guardiola per no admetre el gran encert de laporta. com sempre. com amb gairebé tot el que ha fet com a president. hi ha moltíssims que només n'agafen el negatiu i que resten importància a allò de positiu que ha aportat quan no directament ho atribueixen a un altre. i això no hi ha justificació possible per fer-ho, fòbies a banda.