dissabte, d’agost 30, 2008

La feina ben feta...

Què voleu què us digui? La campanya del John McCain m'està agradant. És àgil i aprofita a fons les noves tecnologies. Ahir, per exemple, va contraprogramar el clímax de la convenció demòcrata amb un vídeo-missatge de felicitació al seu contrincant i, sobretot, amb l'anunci de la seva candidata a la vice-presidència, Sarah Palin:
.
Coses que va aconseguir McCain amb aquest anunci?:
.
1.- Desviar l'atenció sobre el fet que ahir el candidat republicà complia 72 anys, xifra que el converteix en el candidat de més edat que opta per primera vegada a esdevenir president dels EUA.
.
2.- Que les cadenes de televisió deixessin de repetir fragments del discurs d'aceptació de la nominació per part de Barack Obama, pronunciat a Denver la nit anterior.
.
3.- Donar un cop d'efecte a Ohio (on es va fer la presentació), un Estat políticament no compromès i decisiu en les eleccions de novembre.
.
4.- I recordar moltes vegades durant la presentació que (en una setmana en què es celebra el 88è aniversari del sufragi femení als EUA) el Partit Republicà presenta la primera dona candidata a l'Executiu. Una clara apel·lació al reducte rebel de demòcrates que segueixen pensant que Obama li va guanyar les eleccions a Hillary de forma deshonesta.
.
No està malament, oi? Com tampoc no està gens el vídeo en què felicita Obama per fer la feina ben feta a la Convenció. Veurem com desenllaça aquesta emocionant campanya. Potser en el futur en fan una adaptació al cine. En aquest cas, un dels primers en cruspir-se-la segur que serà el mestre Francesc-Marc Álvaro, malalt de cinema polític, com ens ho demostrava aquesta setmana a la seva columna Candidato y atentado .
.