dilluns, de juny 02, 2008

De pactes secrets

M'arriba per dues fonts diferents una versió que explicaria la situació lamentable en què actualment es veu immers el PP. És una història que parla de pactes secrets. Concretament d'un pacte que quan va deixar de complir-se per una de les parts contractants va desencadenar una resposta brutal.

En síntesi, quan l'Aznar de la majoria absoluta va decidir triar a dit el seu successor, un cop descartat Mayor Oreja per massa encasellat amb el problema basc, va plantejar a Rodrigo Rato que assumís el seu relleu, però amb una condició: havia de mantenir tot l'equip aznarista i deixar fixat el rumb polític i estratègic marcat pel mateix Aznar durant el seu segon mandat. Diu el relat que Rato s'hi va negar, però que un cop sondejat Rajoy després de la negativa del ministre d'Economia, el gallec sí que va acceptar. I ell va ser l'assenyalat.

Així les coses, s'explicaria per què Rajoy (de perfil en teoria més centrat) va passar-se l'anterior legislatura de bracet dels Zaplana i Acebes i de les seves teories conspiratives. I seria així com després de la segona derrota electoral, i davant la perspectiva que ja només (i amb sort) li quedaria una última oportunitat, Rajoy hauria volgut alliberar-se del jou del seu compromís aznarià... i d'aquí la tempesta, ja que Aznar i el seu entorn político-mediàtic no estarien disposats a resignar-se a un cop de timó que els podria desplaçar definitivament de la presa real de decisions.

Què us sembla? No està malament per començar la setmana, oi? Seguirem informant.