dimecres, de febrer 21, 2007

Un Trípodos imprescindible

Ja fa uns dies que ha sortit el número 20 de la revista acadèmica més prestigiosa del món comunicatiu al nostre país. I aquest volum és un de molt especial, que caldria que tingués un gran ressò no només per les firmes que hi participen, sinó sobretot pels protagonistes de l'obra: el bo i millor del periodisme català.

Personalment crec que l'obra ha d'esdevenir imprescindible per a tots aquells que vulguin conèixer què va ser la nostra literatura i el nostre periodisme en el segle passat. Per tant, trobo que també serà especialment útil per a tots els qui pretenguin el mateix respecte de la literatura i el periodisme actuals.

El títol d'aquest Trípodos és "Els clàssics del periodisme català: de la Renaixença a la Guerra Civil", i per ell desfilen Robert Robert, Xènius, Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Eugeni Xammar, Carles Soldevila, Gaziel, Josep Maria Planes i Carles Sentís, entre d'altres.

El responsable de la publicació ha estat un cop més el periodista Ferran Toutain, i han coordinat aquest número, els també amics i periodistes Xesco Canosa i Enric Vila.

Bona lectura!