dimecres, de febrer 14, 2007

Demà comença el judici de l'11-M

La Justícia es pren el seu temps. I durant aquests gairebé tres anys des de la massacre terrorista a Madrid, els judicis paral·lels a la premsa i en l'esfera política han estat constants. Han tingut els seus moments àlgids i les temporades de calma aparent, però el bombardeig mediàtic no s'ha aturat.
És allò de la permanent campaign que Reagan va posar de moda en arribar a la Casa Blanca, l'any 1980. Jordi Pujol faria una cosa molt semblant a Catalunya. La campanya electoral comença el dia següent d'unes eleccions. I així ho fan tots avui en dia. Però el cas és que utilitzar certs aspectes per fer campanya sona una mica a broma macabra. Però així és. Algun dia entraré a comentar amb calma els periodistes que volent fer de polítics i es queden en aprenents de bruixot. Marquen l'agenda. I de quina manera! Si no, que li ho preguntin al Rajoy.
Bé, estarem amatents a com avança el judici, i així com l'altre dia us vaig passar un estudi de la Pompeu Fabra sobre la influència d'aquells atemptats en el vot de les eleccions espanyoles del 14-M del 2004, ara us faig un altre link. És complementari de l'anterior, me l'ha passat la Laura Ruano, que estudia aquest tema a Blanquerna. Espero que el trobeu interessant: