dijous, de desembre 02, 2010

Esquerra, capital, Falset?


“Carles Bonet... Carles Bonet... Carles Bonet...”. De què em sonava? Dilluns aquest senador d’Esquerra va emergir del seu silenci sepulcral dels últims anys i va arremetre contra l’encara cap de files republicà, Joan Puigcercós. Em va costar però llavors em van venir a la ment dues referències sobre el personatge. I la sorpresa va ser majúscula quan les vaig tenir totes dues ben nítides al cap i les vaig fer interaccionar amb la seva frase de la setmana: “Lo que procedeix i que hauria d’haver sortit d’ell mateix, ahir mateix a l’executiva, és presentar la dimissió de manera irrevocable o no, però no presentar una dimissió de falset, no? Una dimissió com de “em presento i llavors m’aclameu com el líder”, no?”. Falset. Bonica paraula. I no parlava de la capital del Priorat, sinó de Joan Puigcercós i el gest d’aquest de posar a disposar el seu càrrec de secretari general en el Consell Nacional d’ERC del proper 18 de desembre.

El primer record que lligo a Bonet és l’escena que un company periodista de Madrid em va dir que el senador de l’Entesa (PSC+ERC+ICV) va protagonitzar durant el debat de l’Estatut a la Cambra Alta espanyola: "Visca el Tripartit! Visca el Govern catalanista d'esquerres!". Em va jurar i prometre que Bonet va proferir aquest xiscle en un moment donat de la jornada. Propi d’un groupie més que no pas d’un senador, oi? Tot un fan del tripartit, segons el relat de l’amic periodista madrileny.

I de Madrid a Barcelona. Perquè corria el novembre del 2003 quan, passades les eleccions que Artur Mas va guanyar contra pronòstic a Maragall, Bonet va deixar anar a un altre company periodista, aquest cop al Parlament: “Sí, i ara què se suposa que hem de fer? Un govern de catalanets? Au, va!”. Per “un govern de catalanets” s’entén que Bonet es venia a referir a un govern de CiU i ERC. I no, no va passar. Esquerra va preferir tirar pel PSC i ICV (...)


3 comentaris:

Galderic ha dit...

Si estava d'acord amb el tripartit, de què es queixa? Crec que assistirem a magistrals lliçons de estalinisme en estat pur.

TONI AIRA ha dit...

Per llogar-hi cadires...

Manel Bru ha dit...

El vaig conèixer personalment i és dels polítics més mediocres, i fluixos que he conegut.