dilluns, de novembre 08, 2010

Secrets i piulades de campanya


Aquí teniu article d'aquest dilluns de l'amic i mestre Lluís Bou, a l'Avui. L'article, "Secrets de Campanya", parla de paral·lelismes entre les campanyes de CiU i PSC amb l'amic americà, bàsicament amb Obama. El contingut és molt interessant i sintètic, i val a dir que per excés d'afecte del periodista amb servidor m'ha apujat de categoria. On diu "catedràtic", llegiu-hi "doctor". Això últim, sí. L'altre estadi acadèmic no s'albira en l'horitzó.

Ara! El que sí que ja és una alegre realitat és Electoràlia.cat, un nou projecte de la factoria Valentí Sanjuan (també amic). Es tracta d'un gran agregador de continguts informatius i d'opinió sobre la campanya (a les xarxes socials, diaris digitals, etc). Hi he donat un cop de mà, sobretot en el procés d'impuls de la criatura. I fins la data electoral del 28-N, els dilluns que m'hi podreu llegir.

Avui es fa presentació del web a la Facultat de Comunicació Blanquerna. A les 12.30h, al C. Valldonzella, 12. A l'Auditori. Hi esteu tots convidats.

I aquí tast de l'article de servidor d'aquest dilluns:


Ahir un dels hastags o etiquetes del dia a twitter va ser #papabcn. I els partits polítics catalans no el van fer servir.

En veure les imatges d’ahir a TV3 sobre la visita del Papa a Barcelona, vaig entendre del tot per què en el seu dia aquest esdeveniment va pesar, i molt, en la decisió d’allargar unes setmanes més la data electoral per les eleccions catalanes. I és que Déu n’hi do com el moment va servir per marcar perfil als tres socis del tripartit.

Joan Herrera i Joan Puigcercós, fent de militants de l’esquerra més laica, van passar de l’acte a la Sagrada Família. No és que passessin de la visita, ans al contrari. Tots dos van estar ben ràpids en contestar les paraules del Papa Benet XVI sobre l’anticlericalisme a l’Estat espanyol i el seu paral·lelisme amb la Segona República. Fet i fet, si ahir eren on eren –a Ascó– no ens hem d’enganyar i admetre que tot plegat buscava marcar distàncies amb el pontífex i allò que aquest representa, amb una mirada totalment marquetiniana de la política. Escenografia electoral per a la pròpia i presumptament laica parròquia.

I a la ja oficialment dedicada Basílica de la Sagrada Família, el mateix però a l’inrevés. José Montilla amb el Papa. Gran foto. Ell allà amb els reis d’Espanya, amb els cardenals i ben content d’aconseguir una de les foto-oportunity més buscades de tot polític que aspira a projectar-se com a estadista. Instantània amb el líder espiritual de milions de ciutadans del món i, més concretament, de milions de votants potencials a casa nostra (...)