dilluns, de novembre 29, 2010

Ja tenim "Senyor i Senyora Catalunya"


Artur Mas ja és president electe de la Generalitat. Ahir els resultats electorals no en van deixar dubte. Daltabaix històric del PSC de Montilla. El PP que xucla vot del PSOE i emergeix com el 95 amb Vidal-Quadras (amb un diputat més i tot). Estrellada espectacular de l'Esquerra de Puigcercós, Ridao i Carod. Iniciativa de baixada sostenible. Ciutadans reedita resultat. I alerta a l'entrada de Joan (outsider) Laporta, sense l'ajut dels mèdia.

Podria ser que durant aquesta setmana CiU ampliés la seva majoria de 62 a 63 diputats, amb el tercer diputat de SI que de moment li ha estat atorgat a l'espera de l'escrutini del vot per correu i a l'estranger, que pinta que podria decantar l'escó en moviment en aquesta direcció. Però veurem.

En tot cas, majoria indiscutible de Mas. El tripartit no suma de cap de les maneres, fet que ha capbussat dos dels seus socis en una crisi de dimensions importants que ja veurem l'abast que pot arribar a tenir en cada casa.

De moment, Montilla no repetirà ni com a candidat ni com a primer secretari del PSC. I a can ERC això en Puigcercós ni pot ni vol anunciar-ho, entre d'altres coses perquè sap que ja n'hi ha que li ho voldran arreglar per ell. Vegis Carod i d'altres.

Una imatge interessant d'ahir: el protagonisme important d'Helena Rakosnik al costat del seu marit, Artur Mas. És una imatge molt made in USA. Allà el president i la primera dama són els coneguts com a "Senyor i Senyora Amèrica". Volen encarnar la nació, els seus valors més preuats i un cert ideal de família, junt amb les seves criatures. Ahir em va semblar veure un apunt de retorn a això a Catalunya, reenganxant amb els temps del tàndem Pujol-Ferrussola.


Montilla i la seva esposa no hi van jugar mai. Maragall i Garrigosa només una micona (però molt més que els seus substituts). A Espanya, Aznar i Botella sí, Felipe i Carmen Romero molt poc, i ZP i Sonsoles Espinosa poquíssim.

N'hem parlat avui al Tot és molt confús. Aquí teniu l'àudio de l'especial Consultori del Dr. Aira amb anàlisi del 28-N, d'aquest dilluns 29 de novembre.

I ahir en vaig fer anàlisi (d'aquests i altres punts) al 59 Segons de TVE-Catalunya, junt amb l'Ernest Folch, l'Antoni Segura, la Patrícia Gabancho, La Milagros Pérez Oliva i en Miquel Porta Perales. Tot conduït per la Cristina Puig, i dirigit pel Francesc Cruanyes. Us n'apunto la peça en dos lliuraments.





4 comentaris:

J.Cardona ha dit...

També m'hi vaig fixar, però ho he vist d'una altra manera: la visualització del concepte de família. les parelles dels dirigents del tripartit, déu l'hagi perdonat, no sortien mai als mèdia. Ahir va ser una bona posada en marxa per tornar a impulsar la importància de la família, etc.

Núria Escalona ha dit...

Ja tenia ganes de llegir-te parlant de resultats i fets sobre el #28N (que s'ha fet esparar bastant).

Ahir veia les imatges de Mas i la seva dona, i realment em semblaven entranyables, mostres d'acfecte i suport cap a un marit, sense problema de que sigui mostrat en públic.

Ens agrada tot allò emocional... convergència ja ens ho deixava anar al seu spot del gener...

Toni Sellas ha dit...

Bona apreciació, Toni. M'agrada. També m'agradarà si la conselleria de Benestar recupera la Família a la denominació.
Una abraçada.

Lurdes ha dit...

Vaig estar fins el tancament del especial de TV3.
Com demòcrates cristians... o no? la família és el principal suport i per això era obligat que Mas surtis amb la seva esposa al balcó. Pot ser és la demostració que el pilar de moltes coses és la família i sobre tot la parella.
Estic molt contenta i esperançada de que tornem a tenir un president amb valors!
Toni, també a casa te'm vist a 59 segons! aquestes eleccions apart d'anar a votar, també ens em "empapat" de programes al respecte, per TV3.