dilluns, de novembre 22, 2010

And the loser is...


Qui va guanyar el debat a sis d’ahir a TV3? Mas? Puigcercós? Herrera? Fins i tot… Rivera? Doncs el cas és que els quatre una mica. Ara, no hi ha dubte que José Montilla en va ser el gran perdedor. I no tant per la seva més que discretíssima intervenció en el conjunt de l’espai, com per la constatació que sense que ICV i Esquerra li facin la feina no se’n surt.

En la passada campanya, Artur Mas va regalar a Montilla un preuat tresor. Amb el DVD famós anti-tripartit va donar l’excusa perfecta perquè ecosocialistes i republicans esdevinguessin més montillistes que montilla. Va regalar-li dues crosses que ja no havien ni de justificar o dissimular el que farien el dia després de les eleccions. En el debat, en equip, van massacrar Mas.

Un Mas que a més havia anat al notari blasmant el PP va fer la resta per quedar-se ell tot ben solet. I això es nota. Es transmet molt en moments àlgids de la campanya com ho és un debat d’aquestes característiques. Però ahir, quatre anys després, qui estava sol era Montilla. Sol en el furgó de cua. Fins i tot Albert Rivera projectava més consistència que ell, amb 34 diputats menys.

Els dos desafiaments que Montilla duia guionitzats (i que va haver de llegir), Mas els va tornar destrament. “M’assegura que no pactarà amb el PP, senyor Mas?”. Resposta: “Oi que vostè diu que vol governar sol? Doncs jo hi tinc el mateix dret. I si no hi confia, doni suport a la llista més votada i afavoreixi la governabilitat. Jo ho faré si vostè és el més votat”. Pam! I després: “El desafio a fer un debat cara a cara i en català”. Resposta: “I jo que ho accepto, però tornin vostès (PSC) a la taula per tancar-ho, perquè s’hi van aixecar”. I patapam! Després Herrera, Puigcercós i Camacho van deixar anar comentaris ja en temps de descompte, tot queixant-se a Montilla per la seva proposta que els exclou (...)

(Per llegir l'article complet d'Electoralia, cliqueu aquí)