dimecres, d’octubre 20, 2010

Ni una frase sense titular


Diu la llegenda que José Luis Rodríguez Zapatero va quedar definitivament frapat per Alfredo Pérez Rubalcaba quan aquest el va començar a alliçonar, ja fa alguns anys, sobre el tracte amb els mitjans de comunicació. Una sentència lapidària en forma de consell rubalcanià al seu pupil avantatjat va quedar gravada a foc en la ment de ZP: "No diguis cap frase que no càpiga en un titular".

És la comunicació, amics! Els alts càrrecs polítics hi són en molt bona part per a això. De la gestió macro i micro ja se n'acostumen a encarregar uns altres. Però un ministre ha de ser dominador de l'art de la persuasió en democràcia. Ha de ser un bon venedor. Bon comunicador. Com a mínim qui els nomena així ho espera. Molts dels ministres avui cessats no havien respost ni de lluny a aquest requisit imprescindible.

En canvi, dels nous, ZP ha destacat molt que "tenen gran capacitat de comunciació". I concretament de Ramón Jáuregui n'ha dit: "S'explica molt bé". Ell serà el gran encarregat, a més, de treballar per unificar el relat. D'acabar amb la descoordinació comunicativa i la sensació de caos que transmetia el govern ZP en els (llargs) últims temps.

Avui matí n'hem parlat en detall a la secció dels dimecres de can Tot és molt confús. Aquí teniu l'àudio del Consultori del Dr. Aira de dimecres 20 d'octubre de 2010.

I a la tarda he atès també als companys del programa de Toni Clapés a Rac-1. Aquí l'àudio de la intervenció al Versió Rac-1 de dimecres 20 d'octubre de 2010. Servidor, entre el minut 35.45 i el 42. N'hem desenvolupat també detalls macos.