dissabte, de setembre 18, 2010

Mubarak, you'll never walk alone

Ara s'ha muntat un gran pollastre perquè el diari oficial del règim egipci s'ha passat quatre pobles amb el Photoshop i ha posat el rais Hosni Mubarak obrint comitiva negociadora per la pau Israel-Palestina a la Casa Blanca. Aquí la comparativa (la retocada és la primera):
..
Però això no és nou ni deixarà de passar. Què no dir de la mítica imatge d'un michelin que desapareix per art del Paris Match? Així, la publicació amiga de Sarkozy va polir la silueta del president francès fa uns estius. Aquí la prova del delicte:
..
I aquell ministre laborista que apuntava maneres de nou Tony Blair i que va començar a veure com la seva carrera queia en picat arrel d'una pensada dels seus spins, que van voler fer veure que era en la inuguració d'un hospital on mai va arribar a ser-hi? En la foto, James Purnell és el de la dreta de tot, i veureu clarament que la cosa canta:
..
Coses d'aquestes passen i seguiran passant, tot i que és de recomanar que qui toqui s'hi posi amb subtilesa. El Photoshop ajuda, sí. Però caldria posar-s'hi dins d'un ordre. La imatge és important en política. Certament una pot valer per mil paraules, però precisament per això una de matussera pot esdevenir un gran problema. No cal moure individus sencers a la foto. Potser polir aquelles arruguetes, aquella llum que toca el rostre... Però si, com va ser el cas de la reina Sofia, no se sap de Photoshop, millor no voler fer passar bou per bèstia grossa, com quan van dir que la consort va animar-se a fer la postal de Nadal i va inserir-hi nets que en realitat mai no van ser a la sessió fotogràfica...:
.