dijous, de setembre 09, 2010

L'última Diada

.
Confirma Alícia Sánchez-Camacho que el PP tampoc anirà aquest any a fer l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova durant la Diada. Res de nou. No hauríem d’esperar d’ella allò que Josep Piqué va decidir ventilar-se. Però Sánchez-Camacho a banda, l’Onze de Setembre d’engany i l’ofrena floral tenen un morbo afegit: quin altre dels líders polítics ja no hi serà l’any vinent? S’accepten apostes.

El moment electoral, ja per fi explícit, oficial i amb data de caducitat calendaritzada, ho impregna tot. Serà un Onze emocionant, en ebullició i no tinc cap dubte que el viurem amb el civisme que acostumem. Fóra d’esperar que això últim també contagiés els polítics, tot i que cal empatitzar amb el mal moment que passen molts d’ells, molt especialment a nivell de cúpula, de lideratge. Siguin especialment magnànims amb ells.

Va dir José Montilla dimarts, en anunciar el 28-N com a dia d’eleccions, que aquests comicis són transcendentals. Per a uns més que altres. El president Pujol ja feia servir aquest recurs i a cada anunci de data electoral hi annexava l’advertiment que aquelles eren les més crucials. Clar, molt especialment per a ell, per al seu lideratge. Ara amb Montilla passa el mateix. Veurem el seu discurs institucional com ho respira. No hi faltaran certes pinzellades de dramatisme davant la tria del novembre. M’arriba de bona font (...)
.
(Per llegir l'article complet i fer-hi comentaris, cliqueu aquí)
.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni, bones.

He llegit que les eleccions son el 28N. Pots informarme de quan prendrá el carrec el nou president de la Generalitat? serà cap al gener?. Vols dir que el Sr. Montilla no ha esperat a finals d'any per no quedarse sense panera de Nadal o paga doble?

Salut, Farrukito

TONI AIRA ha dit...

mite farrukitil! demà ens veiem, no? no et pensis que no hi ha hagut poca conya amb el tema paga de nadal. però no del senyor president, sinó dels molts que hi depenen i que segons el que passi el 28-N tindran un dia després complicat...

segons el 3cat24, el tema investidura presi va així:

"el 28, diumenge, se celebraran les eleccions al Parlament. Un cop fetes les eleccions, el nou Parlament català de la novena legislatura s'ha de constituir durant els vint dies següents al dia de les eleccions, en el dia assenyalat pel decret de convocatòria del president de la Generalitat. Si no figurés en el decret, la data màxima de constitució és al cap de 25 dies, és a dir, que com a molt tard el 23 de desembre. El debat d'investidura del president de la Generalitat podria tenir lloc a finals d'any o a principis del 2011."

abraç!

Anònim ha dit...

Merci Toni, sabia que erats la persona adecuada per preguntar una cosa com aquesta.