dissabte, de juny 26, 2010

Dylan i l'últim cim

.
Quan El Codi Da Vinci va esdevenir èxit de vendes a les llibreries i va començar a prendre forma de fenomen també als cinemes, les alarmes van encendre’s a l’Opus Dei. Però lluny de fer un pas enrere i mirar de trobar discret recer durant un temps, aquesta institució de l’Església Catòlica va aprofitar l’envestida per agafar impuls. I ho va aconseguir. Un català, Marc Carroggio, ja llavors responsable internacional de l’Oficina de Premsa de l’Opus a Roma, va endegar una campanya d’autopromoció amb pocs precedents.

Ara és l’Església en el seu conjunt la que viu una sensació d’atac, i davant d’això l’estratègia de resposta torna a ser la visibilització sense complexos, el reforçament de la moral de la pròpia tropa. A un dia de la desfilada de l’Orgull Gai pels carrers de Barcelona, el paral•lelisme és llaminer. L’Església vol mostrar-se obertament com ella es veu, i de la mà d’un Papa Ratzinger que encoratja els seus a evangelitzar amb entusiasme i en multimèdia, comença a quallar en cenacles catòlics la sensació que estem assistint a un renéixer de l’orgull de ser catòlic.
.
Aquest dijous vaig assistir a una mostra més d’aquest batec, en una sala de cine plena de gom a gom. La pel•lícula? La última cima, sobre el capellà Pablo Domínguez, amb vida i mort de pel•lícula. En sortir, obro el mòbil i llegeixo el missatge d’un amic ecosocialista: “Camí de veure i escoltar El Profeta”. Vaig dubtar. Jo sortia amb tal enardiment! Però no, es referia a Bob Dylan. M’havien ben suggestionat.
.
(Aquí l'article a la nova web de l'Avui)
.

2 comentaris:

Martí Bou ha dit...

posant pablo domínguez al cercador de la web. Primera referència: Dom Aira.

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/-/8-articles/186892-dylan-i-lultim-cim.html

Posant Toni Aira al cercador surt això:

http://avui.elpunt.cat/cercar.html?start=0&searchword=toni+aira

egosurfegi per can Cuyàs, Dom Aira

TONI AIRA ha dit...

té el meu agraïment etern, ja ho sap. servidor és de mena matiner... i quan vaig buscar-ho via cercador (su juro) no em sortia...