dissabte, de maig 29, 2010

Per què Ingla?

.

Família, amics, companys, coneguts i saludats em demanen el per què de la meva aposta per Marc Ingla. Ahir, concretament, tot dinant, em deixen anar: “Vas treballar en les dues campanyes de Laporta, hi has tingut amistat, l’has defensat en moltes ocasions, vas dirigir la Revista Barça, ets membre de la Comissió Social del club... I no entenc com és que no estàs amb el seu candidat”. La resposta, fàcil: Estic amb el candidat i amb l’equip que com cap altre pot assegurar al soci del Barça que l’actual model d’èxit i de gaudi non-stop seguirà per molts anys.

També ahir, a Esade, moderats pel professor Àngel Castiñeira, Francesc-Marc Álvaro i Antoni Gutiérrez-Rubí, amics i companys per branques diferents, analitzaven la figura del líder, a Catalunya i més enllà. El concepte de “lideratge d’acompanyament” va destacar entre els molts arguments del debat. I de fet això és Ingla i l’equip que forma amb Ferran Soriano, Alfons Godall i Albert Vicens.

Ha passat l’època dels hiperlideratges, també a can Barça. El “deixeu-me sol” ja no té sentit. I com l’ha de tenir la figura d’un líder intocable que ni tan sols en campanya vol dialogar, debatre o donar explicacions? Què no farà aquesta espècie de Rei Sol (“el Barça sóc jo, i punt!”) si esdevé president?

Álvaro projectava la imatge de Nelson Mandela al power point (molt Soriano) i el seu company de taula citava el líder sud-africà: “Quan l’aigua ha començat a bullir, apagar el foc no serveix de res”. No ens adonéssim massa tard, quan ja no hi puguem fer res durant anys, del tipus de lideratge que no convé al Barça. Perquè Ingla mai no xocarà amb l’autèntic líder de present al club, Pep Guardiola. Però, i l’altre? L’acompanyarà... o tot el contrari?.

(Per llegir a la web de l'Avui l'article de servidor d'aquest dissabte, cliqueu aquí)
.
Moments inglisme en vídeo:


.
I els moments radiofònics de la setmana a can Catalunya Ràdio:
.
- L'àudio del Consultori del Dr. Aira, a can Tot és molt confús.
.
- L'àudio dels Moments Aira, a can El Suplement.
.

1 comentari:

Unknown ha dit...

En el meu cas només vaig directament a l'equip de campanya del 2003, i conec trebalant a l'entorn del Barça els candidats principals i alguns dels membres de les seves Juntes Directives. Comparteixo amb en Toni Aira que és el millor equip,... són els únics que he vist treballar en equip i que ho demostren posant quatre cares enlloc d'una encapçalant la candidatura.