dijous, de març 25, 2010

L'escriptor (de discursos) o el 'negre'


.
Atenció, malaltada. Arriba a les cartelleres de can Catalunya una pel·lícula que per a nosaltres podria passar desapercebuda si la jutgéssim només pel seu títol en espanyol, que per variar es menja bona part de l'essència de la cosa. Li han posat 'El escritor'. És a dir, que podria estar parlant d'un espècimen a l'estil García Márquez o Monzó, i això tindria el seu públic, que resulta que no té per què ser el mateix que s'hi abronarà quan sàpiga que la pel·li parla d'allò que Jon Favreau és per a Barack Obama: l'speechwriter, dit en formal, o el ghost writer, dit en bèstia. És a dir, l'escriptor de discursos o el 'negre'. Tot plegat, evidentment, amb el punt d'intriga, de thriller i de caricatura que demana un producte d'entreteniment com aquest.
.
Només n'he llegit bones crítiques. Ja d'entrada té un gran director (Polanski) i dos grans actors com a protagonistes: Pierce Brosnan i Ewan McGregor. Brosnan fa d'un primer ministre, diuen, que recorda molt al Tony Blair més killer. Vaja, que us la recomano molt, fins i tot abans d'haver-la anat a veure. I després en parlem.
.

1 comentari:

Jordi Casals ha dit...

La mirarem, Toni!
Quan estava a la facultat d'Història, es deia que la història no només la fan els grans personatges, també es parlava de la microhistòria enfront de les grans fites.
La història, però, també l'escriuen ;) els "negres".