dissabte, d’octubre 24, 2009

Montilla, Sarko fill, les nenes Obama...

Primer article a Diàleg de l'Avui. Del fons de la cosa també n'hem parlat avui als Moments Aira (i del fill del Sarko, i de les filles d'Obama... tot de fills...), a Catalunya Ràdio, a El Suplement (feu-vos-en del grup del Facebook!). Aquí l'àudio (a partir del minut 11). Aquí el text:
.
Por al Diàleg
.
Saben que ja hi ha un continent que factura més per tecnologia mòbil que per tecnologia fixa? Saben que aquest continent és l'Àfrica? Allà estan mirant de driblar via tecnologia i via talent la seva flagrant manca d'infraestructures. La implantació de tecnologia mòbil hi ha agafat en els últims temps molta força, tant a nivell d'usuari com a nivell d'empreses de telecomunicacions.
.
En països com Kènia, el mòbil suposa una gran oportunitat per superar elements en contra com les línies de telèfon fix que no arriben a tot arreu. En un continent immens, la tecnologia mòbil connecta. Més i tot, la telefonia mòbil està esdevenint la gran revolució africana. Tecnologia i canvi social. Ho explicava aquesta setmana a Barcelona, convidada per la UOC, la keniana Jessica Colaço, una de les joves més influents del seu país i TED Global 2009.
.
Al país de Colaço, la universitat promou trobades com la Boot Camp Mobile, on durant uns tres o quatre dies joves amb talent intercanvien, dialoguen i treballen per desenvolupar software propi. Treballen plegats per impulsar solucions pròpies per al país. Per detectar si hi ha peix en una zona determinada i avisar els pescadors automàticament via SMS. O per desenvolupar un aplicatiu que faci possible deixar missatges de veu a un munt de gent alhora, fet que supera la barrera dels missatges de text en un entorn on no tothom sap llegir.
.
Això és entendre com es pot posar la tecnologia al servei d'un país. A casa nostra, en canvi, sense barreres tecnològiques, el president Montilla s'estrena al Facebook amb una apologia del silenci. Un fer ben poc 2.0 que projecta por a l'intercanvi, al diàleg, i de retruc renúncia a trobar solucions pròpies al servei del país.

6 comentaris:

Marc ha dit...

toma ya!
t'has quedat agustin amb la rajada! jejeje jo m'hi vull sumar en contra el blog del l'Alcalde Hereu, que costava un pastazo de manteniment i tenia una comunicació tant poc bidireccional que ni s'intuia el fenòmen 2.0

i ja que estem de rajera, i si m'ho permets, a veure si en aquest gran blog que tens, afegeixes els comentaris al post al inici, així podrem veure el nº de comentaris que ha rebut el post, i ja de pas elimines la moderació de comentaris :-) Total, si algun comment et sembla fora de lloc, el pots suprimir després...

TONI AIRA ha dit...

zasca! vosaltres també aneu forts! hahaha! bona! però... ara... quedaré fatal... però... el cas és que... no sé com fer que es vegi el tema comentaris a la pàgina principal!! ho he provat del dret i del revés, i el cas és que està tot fet perquè així passi... però no passa!! blogger mana. no sé com va. servidor no és un tècnic. sóc més de la teca que ha d'omplir... i el cas és que amb això dels comentaris no me'n surto. si vosaltres o algú em sap dir la rutas a seguir a can blogger per fer-ho bé... us ho agrairia eternament!

abraç!

Higini Herrero ha dit...

1. Enhorabona, president :)
2. En Sarko junior no hauria hagut de fer el canvi d'imatge abans de fer pública la seva intenció de presidir el Consell?
3. Ho sento, però no domino el blogspot. Amb el Wordpress és més fàcil :D

Marc ha dit...

company,
amb el que estic aprenent i gaudint amb el teu blog, és un plaer poder col·laborar amb el que sigui.

1er: al apartat de "gestiona el blogs" (el panell), cliques "format". Després "editar" la caixa d'entrades al blog. I després marques l'aparat de "comentaris". Així es podrna veure els comments.

2on: al apartat de "gestiona el blogs" (el panell), cliques "configuració". Després la pestanya "comentaris". Fas un mica d'scroll i veuràs l'opció "moderació de comentaris". Cliques "mai" i en ppi, llestos.

Si tot i així no canvia, fes-me un mail i ho mirem amb detall.

Apali Mestre, una abraçada i un plaer!

Marc

TONI AIRA ha dit...

1. gràcies, amic higini! vine-t'hi si ho vols!
2. potser el nen sarko i son pare no van parar compte que es muntaria una de tan grossa i no van prendre mesures preparatòries d'aquest tipus per això mateix.
3. sí, em consta que el wordpress és més agraït, però ara ja...

abraçada!

TONI AIRA ha dit...

marc! merci, mite! però el cas és que ja tinc marcat el tema comentaris que es vegi en l'apartat que em dius. fins i tot ara he fet la prova de moure-ho i posar-ho entre el "publicat per" i l'hora... deso, tot ok... però quan vaig al blog... res. expedient x??