dimecres, d’agost 20, 2008

La propaganda negativa (allà) fa furor

Aquí a Catalunya no. Ja va quedar clar les passades eleccions catalanes amb la mala acceptació de públic i de crítica que va tenir ConfidencialCAT. Però als EUA la propaganda negativa fa furor. És efectiva. En part perquè el sistema polític hi ajuda. Perquè a diferència del nostre és presidencialista i o guanya l'un o guanya l'altre, i punt. Allà no es necessiten pactes multipartits com passa aquí. Qui guanya governa i no ha de témer per tancar-se portes amb possibles futurs aliats.
.
El republicà McCain està utilitzant especialment la propaganda negativa contra Barack Obama, sobretot en la direcció d'estendre la sensació que el demòcrata no és un candidat preparat per assumir la responsabilitat del país més poderós del món. Algunes enquestes apunten que l'estratègia podria estar quallant, de manera que McCain hauria donat la volta a les enquestes i ja s'hauria posat cinc punts per damunt del seu adversari demòcrata. Secrets d'una propaganda negativa adequada. Bé, o de la propaganda negativa en general, als EUA. No debades, Lyndon B. Johnson va arrasar el republicà Barry Goldwater en unes eleccions on el famós Daisy espot només va projectar-se una sola vegada. És clar que l'avantatge de Johnson era ampli ja d'entrada i per diferents motius. Però un espot tan brutal com el de la nena de la margarida i la bomba atòmica no va desgastar-lo. Curiós.
.
Us apunto dos vídeos: el de McCain i el de Johnson. I ja sabeu que en teniu més de polítics a www.youtube.com/toniairavideos:
.