dimarts, de desembre 04, 2007

Ferran, no vas bé

Avui Joan Ferran, aparatchik del PSC de tota la vida, s’ha despatxat a gust amb els mitjans de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. El titular de la seva entrevista a El Periódico és un bon resum del seu ideari: “Cal arrencar la crosta nacionalista de TV3 i de Catalunya Ràdio”.
.
És la seva opinió i en principi caldria respectar-la com qualsevol altra. Però per què crec que en Ferran no va bé i que hauria de deixar pas a les noves generacions? Entre d’altres coses perquè:
.
1.- El seu líder, José Montilla, ja va demostrar en el seu dia que coneix millor els hàbits de consum televisiu dels seus votants quan va proposar que els debats cara a cara amb Artur Mas en les passades eleccions es fessin en castellà i a les cadenes privades Telecinco i Antena3. TV3, per tant, en no existir com a prioritat, tampoc no hauria de neguitejar tant.
.
2.- Això d’arrencar crostes sona lleig. Sobretot si es tracta de crostes que fan possible que el teu partit governi gairebé a tot arreu (Catalunya, Madrid, Barcelona, la majoria d’ajuntaments del país...). És clar que a això en Carod pot respondre que ell no és nacionalista. Però farem com que no contemplem aquesta possibilitat.
.
3.- No aprèn. Algun company seu ja ha provat de pressionar periodistes i mitjans de forma grollera, i està comprovat que això en la professió periodística no agrada. Quallar, qualla. Però no agrada. Fer-ho a més en públic, amb aquest estil sicilià que deixa anar amenaces implícites amb cínica calma aparent... ofèn el més pintat.
.
4.- D’altra banda, el sistema per carregar-se Catalunya Ràdio ja el va encertar en el seu dia la Minobis. Es tracta d’anar despatxant periodistes d’èxit com Toni Clapés, per fitxar-ne d’altres que asseguren ortodòxia i baixa audiència. Està bé que Ferran vulgui anar culminant la feina, però que algú li recordi que no cal esbombar-ho.
.
i 5.- En referència a un passatge de l’entrevista. Algú li hauria de dir que “antigovernamental” no és equivalent a “antisocialista”. Vaja, no és necessàriament equivalent, tot i que ell així ho cregui perquè els socialistes manen arreu, i en la majoria dels casos, des de fa gairebé trentena d’anys.