dijous, de novembre 08, 2007

Mig partits mig productores de vídeos

Ho va dir ahir l'Aznar, que va sobradíssim i destil·la una ràbia hiperconcentrada que de tant en tant necessita esputar: "El PSOE més que un partit sembla una productora de vídeos". I ves per on, però així com amb el tema 11-M i els "desiertos lejanos" sembla que el seny l’ha abandonat definitivament, aquesta precisió sobre vídeos i política no deixa de tenir certa gràcia... i encert.
.
I és que els partits polítics han descobert les grandeses de l’era tecnològica que els està tocant viure, i a través de l'online han començat a deixar anar (de forma desacomplexada) artilleria propagandística pesada. Això passa cada cop amb més freqüència, i amb especial dedicació en temps preelectorals. És el cas que estem vivint (patint, per als desafectes a la cosa política) a nivell català i espanyol. I l’exemple el trobem fresc d’ahir mateix amb l’espot del PSOE sobre els "bulos" del PP sobre l'11-M.
.
Només a tall de comentari voldria apuntar la divergència entre fets i paraules (homenatge al Montilla) que destil·la aquesta última videocampanya. I és que mentre que els dirigents socialistes insisteixen en declarar que allò que cal ara respecte d’aquell atemptat és "no mirar al passat, sinó al futur", a la praxi, amb els seus vídeos no estan fent altra cosa que tornar a la picabaralla partidista que de forma tant vergonyant i penosa van protagonitzar junt amb el PP els mesos posteriors a les eleccions del 14-M. Ara hi tornen via vídeo. Veurem quan triga en respondre-hi en condicions la factoria PP...