diumenge, d’octubre 14, 2007

Alguna cosa direm, de Frankfurt

Aquí no n'he parlat gens, d'aquesta fira. De fet és que no lliga amb la temàtica del blog. No per cap altra cosa. En tot cas, us apunto dues visions bloggeres que ja m'està bé de citar. Una de periodística, del company Foguet. I una d'humorístico-política, de l'Amic Mestres.
.
Debats sobre la cosa a banda, volia citar Frankfurt perquè ahir a La Vanguardia vaig llegir dues novetats interessants que hi són i que segurament tindrem a les llibreries en un curt termini de temps. Us les apunto per a què n'estigueu amatents: es tracta de les memòries del gran Arthur Schlesinger i d'una biografia política sobre Joseph Goebbels.
.
La informació vanguardiera diu d'Schlesinger i del seu llibre de memòries: "fue asesor personal del presidente Kennedy, al que dedicó una biografía ya clásica, y también ha publicado ensayos polémicos como The desuniting of America. Durante su larga vida Schlesinger tomó notas de sus encuentros regulares con políticos importantes, con un tono que no esquivaba el sarcasmo, y decidió que el volumen resultante sólo se publicaría después de su muerte". Temptador, eh?
.
Del llibre sobre Goebbels, s'anuncia: "primera [biografia] realizada a partir de los 31 volúmenes del diario del jerarca nazi que se publicaron en el 2006, y que está previsto aparezca en el año 2009. La sinopsis anuncia importantes revelaciones sobre la implicación de Goebbels en el genocidio judío y la forma en que la maquinaria de propaganda nazi funcionaba". Evidentment, des de la distància absoluta amb els seus plantejaments polítics, ens interessa molt conèixer millor aquesta maquinària, oi? A casa nostra, l'amic Albert Medrán segur que serà un dels primers en fer-se amb un exemplar. Ja el comentarem.
.
Segur que seran dos grans llibres. Els seguirem la pista.