dimarts, de setembre 18, 2007

Quin crepuscle?

Segons el Gran Diccionari de la Llengua Catalana, la primera accepció del terme crepuscle és "Claror que hi ha al firmament durant un cert temps abans de la sortida del Sol o després de la posta". Així, tant pot ser sinònim d'inici o de final. Partint d'aquesta premissa he elaborat un article per al CEJP, que avui em publiquen i que aquí us linko:
.
.
En els darrers temps han proliferat una sèrie de plataformes ciutadanes que sobretot d'instal·len ideològicament en l'àmbit del catalanisme, del nacionalisme, del sobiranisme. Alguns partits i institucions n'han recollit tímidament el guant, sobretot arrel del ressò mediàtic que han tingut iniciatives com la del Cercle d'Estudis Sobiranistes.
.
Ara que aquests dies es parla tant de cases grans del catalanisme, potser que els partits, si realment volen revitalitzar-se d'una manera eficaç, optessin per estrènyer vincles amb moviments com aquestes plataformes. No són la solució a tot, però poden ser d'ajuda. Els partits encara són a temps de triar de què volen que sigui sinònim el seu crepuscle.