divendres, de juny 22, 2007

L'espai català de comunicació


Ahir a la Facultat de Comunicació Blanquerna vaig seguir una conferència d'aquelles que fan afició: "20 anys de l'espai català de comunicació: un objectiu encara possible?". No s'hi va descobrir la sopa d'all, però les intervencions van ser d'una gran qualitat. El diagnòstic? La cosa està força malament però l'últim que es per és l'esperança. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el professor Josep Gifreu van compartir el protagonisme de l'acte organitzat per l'ESCACC

Sobre el contingut de la conferència us remeto a l'article de l'amic Manuel Cuyàs, avui a El Punt, a la notícia que n'ha fet el Comunicació21 i a la síntesi que en fa l'ACN. Sincerament crec que el professor Gifreu va estar especialment punyent, alhora que realista i lúcid en l'anàlisi. Del conseller, un vegada més, va valer la pena d'escoltar la claredat que fa servir per a expressar-se, així com també em va satisfer cert tremp a l'hora de parlar del país i de les perspectives de futur. Amb tot, val a dir que l'he escoltat en altres ocasions molt més concret. Potser és el pes de la responsabilitat, que pesa especialment en un camp que políticament li pertocar i on hi ha molta i feixuga feina per endavant. Ell ho sap potser millor que ningú, i no va voler posar-se excessius deures. Però les reflexions que va fer, venint d'un alt representant del tripartit de Montilla, em semblen especialment rellevants.

Així doncs, crec que la conferència va ser un èxit, també si tenim present el volum d'assistència (unes 200 persones) i noms d'entre els assistents com: Joaquim Maria Puyal, Miquel Calçada, Jaume Roures, Vicent Partal, Carles Duarte, Jordi Roigé, Miquel Sellarès, Àlex Gutiérrez, Saül Gordillo... i bons amics i mestres com l'Oriol Izquierdo i l'Eduard Voltas. Una gran conferència. Espero que els de l'ESCACC la pengin aviat a la seva web. Us l'enllaçaré.