dijous, d’octubre 08, 2009

Neix SCCIEP. La fem caminar plegats?


Amics,

avui oficialment comença a rodar la Societat Catalana de Comunicació i Estratègia Polítiques (SCCIEP), i servidor n'és el president. Aquest era un dels fronts oberts que us vaig comentar fa uns quants mesos que encara no us podia concretar. I crec que amb això, la UOC i Catràdio (a can Fuentes i a can Ferré), ja he respost els dubtes dels més curiosos.
.
Can SCCIEP vol ser el catalitzador d'una part important dels professionals i del talent que es mou al voltant de la comunicació política al nostre país. Per tant, volem fer xarxa amb persones dedicades professionalment a disciplines professionals que vagin des de la publicitat i les relacions públiques, al periodisme, la comunicació audiovisual, l'activisme, la ciència política... i tot amb un nexe comú clar: estar confegint, haver-ho fet o analitzar la política en la seva globalitat, més enllà de la part més visible i explícita de la cosa pública.
.
A l'estil del que ja passa des de fa dècades en el món anglosaxò -Estats Units i Gran Bretanya-, aspirem a posar un gra de sorra a l'hora de donar a conèixer, i per tant valoritzar (posar en valor) la molta feina de tants i tants professionals que decideixen molt respecte de com es fa política a casa nostra. Això ja passa a Catalunya com a la resta de l'Estat, però no és en absolut conegut com es mereix. Com ens ho mereixem tots, ciutadans com ho som d'una societat hipermediàtica on sovint la pluja d'impactes visuals no ens deixa copsar en la seva totalitat allò que ens envolta i que ens condiciona.
.
No m'hi estenc més. Aquí us apunto link explicatiu de l'associació, amb pdf que provisionalment ocupa el tot de la nostra web.
.
Volia que ho sabéssiu i:
.
1. Qui ja ho vegi clar i vulgui a fer travessa amb nosaltres, que ho faci. Al link trobarà el com. Els qui us apunteu fins el dia 20 d'octubre sereu Socis Fundadors de la casa.
.
2. Qui vulgui tenir-nos fitxats ho pot fer: a través de la nostra web (que en breu activarem més enllà del pdf, ja que de moment encara no ha arribat la "fundació oficial") http://www.scciep.cat; a través del nostre grup al Facebook, i a través del Twitter.
.
3. Qui vulgui viure amb nosaltres la presentació en societat de la casa, està convidadíssim a fer-ho. M'encantarà molt poder-nos-hi veure, saludar-vos i donar-vos les gràcies per tenir-vos al costat en un moment tan especial. Aquí teniu les dades de l'acte, i si ho voleu podeu confirmar en el mail o el telèfon on se us indica. L'acte evidentment és obert a tothom i en aquest sentit ens regirem per la màxima "com més serem més riurem".
.
Serà divertit, i obrirem amb una xerrada amb els speechwriters, els creadors de discurs, dels principals líders catalans: Mas, Montilla, Puigcercós, Sánchez Camacho i Saura. Les dades de l'acte en abstract:
.
QUÈ: Acte Fundacional de la Societat Catalana de Comunicació i Estratègia Polítiques (SCCIEP)
COM: Taula rodona STORYTELLING CATALÀ: QUI CREA EL DISCURS POLÍTIC A CATALUNYA?
DIA: Dimarts, 20 d'octubre
HORA: 19h
LLOC: Palau Robert (Passaig de Gràcia, 107, Barcelona)
.
Us n'anirem concretant coses en els propers dies. Encara queda, però us agrairia molt que us reservéssiu el moment a l'agenda.
.
Això ja comença a caminar! Fem ruta plegats?

9 comentaris:

Toni ha dit...

Amic Toni,
Felicitats, això té molt bona pinta. Tot i que no és el meu camp, em crida l'atenció i em sembla una molt bona iniciativa. Calen sacsejades d'aquest estil. Ara hi navego, i en parlem. Salut!

TONI AIRA ha dit...

Gràcies, Toni! Hi hem posat molta il·lusió i la cosa farà goig segur. Trobarem la manera de trobar intersecció amb tu també. El teu camp també hi tocarà.

Abraçada!

ricardespelt ha dit...

Felicitats per la iniciativa Toni. Fa molt bona cara i segur que junts, tots plegats caminarem millor... i més ràpid.

TONI AIRA ha dit...

Gràcies, Ricard! Com dius tu, toca comunciar en xarxa!

Marc ha dit...

Felicitats per la iniciativa!
Em sembla una idea collonuda.
Marc

TONI AIRA ha dit...

gràcies, marc! té mèrit que això ho digui un expert en idees collonudes! endavant amb el gran viatge!!

Unknown ha dit...

Ei tio, mòltes felicitats per la nova aventura!
Però continua pendent el fer-la petar, eh? ;-)
Vinga 1 abraçada i fins aviat!
*Trapellot*

Bernat ha dit...

Toni,

Moltes felicitats pel projecte. Ens veurem el dia 20 al Palau Robert.

Vaig a fer-me'n soci.

Bernat

TONI AIRA ha dit...

Bernat! Moltes gràcies! Per tot plegat. Ens desvirtualitzem el 20 a can Palau Robert!