divendres, d’octubre 12, 2007

N'hi ha que el 12-O no celebren res

Bé, de fet acabaríem abans si apuntéssim qui celebra avui alguna cosa, aniversaris i efemèrides a banda. Avui és el dia del Pilar i la festa nacional espanyola. Pilars i espanyols a banda, doncs, suposo que no hi haurà grans festes previstes. Però amb el titular em volia venir a referir a aquells que dins de l'Estat no comparteixen allò de "l'orgull de ser espanyol". Avui he donat una volta en moto per Barcelona i només he comptabilitzat una quinzena de banderes espanyoles als balcons. Més o menys el mateix nombre que he vist de senyeres i estelades.
.
Recomptes anecdòtics i d'urgència al marge, no volia deixar de dir que el famós vídeo de Rajoy demanant exhibicions d'orgull espanyolista ha estat una simple rèplica als atacs contra la monarquia i la bandera espanyola que han acaparat l'atenció mediàtica en les darreres setmanes. A això, al referèndum proposat per Carod i a la fixació de data per a una consulta popular que va fer el lehendakari Ibarretxe ara fa una setmana. Més enllà d'això, poca efervescència espanyolista palpo jo al carrer, a banda de l'habitual.
.
Arrel de tot plegat, aquest dilluns passat a l'Avui vam demanar a un grup de representants de plataformes sobiranistes què pensen de la via que ha de seguir Catalunya en els propers anys de cara a assolir majors quotes d'autogovern. Us linko aquí el resultat:

Val a dir que la plataforma Sobirania i Progrés no hi és perquè sembla que passa per un moment delicat. L'Oriol Junqueras ja no n'és el cap visible junt amb el Joel Joan, i l'actor sembla que tampoc hi acaba d'estar tant bé com al principi. Segons he pogut saber, ERC s'hi hauria abraonat amb poca delicadesa i n'estaria controlant els moviments fins i tot a risc de d'asfixiar-la. Una llàstima.