divendres, de març 12, 2010

'Sí, ministre'... versió catalana

.
Ara feia un cert temps que no us marejava amb cap presentació de llibre. Confio que hàgiu agafat forces perquè aquesta em fa especial il·lusió. És la meva primera (i vagin vostès a saber si última) incursió en el món de la traducció. I dic que potser l'última perquè és molt dur. Ho confesso. De fet, si no hagués estat per la gran qualitat del text, no ho hauria pogut fer. Però encara després de revisar-lo per enesimíssima vegada... servidor no podia evitar de riure en llegir-lo.

És impagable. Alguns vam veure la sèrie, però el format llibre diria que és encara millor. Calia. I l'amic Quim Torra i la seva imprescindible editorial Acontravent, vagin vostès a saber per què, però van pensar en servidor per posar-s'hi. Certament, ja n'havíem parlat amb el Quim, d'aquesta que considero una de les sèries més divertides, intel·ligents, frenètiques, provocadores, àgils, malaltes de la cosa i genials de tots els temps. També, en Quim sabia que en l'elaboració de la meva tesi vaig haver de fer moltíssima immersió en literatura marquetiniana i política bàsicament en anglès, i allò em va foguejar. Però ha estat llarg, dur i difícil. I només un resultat del qual n'estem molt contents ha fet que tot plegat hagi pagat la pena.
.
Ara volem compartir-ho amb vosaltres. Fem? M’agendeu? Us reserveu dia i hora? Ja sabeu que les meves presentació de llibre sempre són "diferents". Miro que aportin alguna cosa a la bona gent que té a bé d'atansar-s'hi. I crec que aquest serà de nou el cas.
.
Dimarts 23 de març, a les 18.30h, a can Blanquerna (C. Valldonzella, 23), aula 201, farem festa grossa.
.
Dos ministres catalans a Madrid que van ser-ho en la primera legislatura de Felipe González (PSOE) i de José María Aznar (PP) ens explicaran la seva experiència de convivència amb la funció pública des de dalt de tot de l'escalafó. Hi comptaven? No? Va ser millor del que s'esperaven? Molt pitjor? Moments viscuts de surrealisme a l'estil James Hacker? Van tenir el seu Sir Humphrey particular?...
.
Josep Piqué i Joan Majó ens faran l'honor d'ajudar-nos a presentar el llibre, i amb vosaltres ja la festa serà completa.
.
La criatura començarà a ser a les llibreries a partir del dia de presentació. I aquí que us n'aniré informant. I també via el grup al Facebook que n'hem creat. Ens hi veiem?
.